
O mnie
To ostatni moment, żeby przygotować swoje ciało na lato. Teraz jest ostatni dzwonek, by Ci się to udało. Jeśli od dłuższego czasu marzysz o smukłej sylwetce i brzuchu bez oponek, ale stosowane przez Ciebie diety nie przynosiły wystarczających efektów lub nie były one trwałe, to jest to artykuł dla Ciebie. To nie jest żadna dieta cud, tylko 7 powodów, przez które najprawdopodobniej nie udało Ci się do tej pory zrzucić wagi. Wszystkie metody mają swoje podstawy naukowe, a ich odpowiednie połączenie i umiejętne wdrożenie do swojego życia, pozwoli Ci zapanować nad swoją wagą. To o czym za chwilę przeczytasz, wybrałam spośród licznych naukowych opracowań i na podstawie własnych testów i doświadczeń. Są to naturalne sposoby, które prowadzą do spektakularnych spadków wagi przy jednoczesnej poprawie stanu zdrowia. Ci, którzy posłuchali moich rad, wiedzą jak pozytywnie to na nich wpłynęło, jak zmieniło ich podejście do zdrowia i odżywiania. Wszystko dlatego, że tematem zdrowia i żywności zajmuje się od prawie 11 lat. Jak w wielu innych przypadkach najpierw pomogłam sobie pozbywając się ponad 15 kilogramów nadwagi i doprowadzając się do zdrowia, a potem moje metody zaczęły stosować kolejne osoby i kolejne i kolejne, a teraz czas na Ciebie. Opowiem Ci o naturalnych preparatach, produktach i substancjach wspomagających odchudzanie. Jeden z nich jest szczególny, bo zawiera prawie 500 składników odżywczych i nie jest go w stanie wyprodukować żadne laboratorium na świecie! Produkty pszczele w diecie odchudzającej to rozdział, dla tych, którzy nie wyobrażają sobie życia bez słodkiego smaku, ale chcą być szczupli. Niezależnie od tego, czy jesteśmy na diecie, czy nie, główną formą cukru, jaką według mnie powinniśmy spożywać, jest miód. Miód jest to doskonały zamiennik cukru w diecie dzieci i dorosłych. Poza cudownym słodkim smakiem, miód ma wiele właściwości zdrowotnych, które są udowodnione w licznych badaniach naukowych. Wiele diet odchudzających, bazuje na indeksie glikemicznym. Indeks glikemiczny [ig] to procentowa wartość mówiąca nam o szybkości wzrostu stężenia cukru we krwi, po zjedzeniu 50 gramów określonego produktu, w odniesieniu do tempa wzrostu stężenia tej samej ilości węglowodanów pochodzących z 50 gramów czystej glukozy. Oczywiście dla osób zdrowych. Indeks glikemiczny pozwala podzielić produkty żywnościowe na trzy kategorie: te o niskim, średnim i wysokim ig. Produkty zaliczane do ostatniej grupy powodują szybki wzrost stężenia cukrów we krwi, co stymuluje trzustkę do wydzielania dużej ilości insuliny. To znaczy, że zjadając produkty o wysokim indeksie glikemicznym szybciej czujemy głód, mamy ochotę na podjadanie i dlatego trudniej wytrwać nam na diecie. Zmiana nawyków jest zwykle sporym wyzwaniem, dlatego musimy pomagać naszej silnej woli ? warto więc plan wdrażania zmian żywieniowych, podzielić sobie na etapy. Realizacja poszczególnych etapów jest ważna pod kątem psychologicznym, który w skutecznym odchudzaniu, jest równie ważny jak aspekt żywieniowy. Pierwszym z etapów powinno być zamienienie cukru na miód i już ci mówię dlaczego. Istnieje kilkadziesiąt rodzajów miodów. Różnią się one pochodzeniem i składem. Główną różnicą,, jaka jest dla nas ważna w kontekście odchudzania to ilość glukozy w stosunku do ilości fruktozy, która wynika z kwiatów, z jakich pochodzi nektar i pory zbioru. Ten właśnie stosunek ma też wpływ na indeks glikemiczny miodu. Mód zawierający więcej fruktozy jest bezpieczniejszy dla osób na diecie odchudzającej, ponieważ ma niższy indeks glikemiczny. Miody o dużej zawartości fruktozy polecane są też cukrzykom. Jednak zawsze włączenie go do diety u diabetyka powinno być skonsultowane z lekarzem. Różne rodzaje miodów różnią się między sobą nie tylko smakiem, ale i indeksem glikemicznym. Najmniejszy indeks glikemiczny – 32% -42% – miód akacjowy. Średni indeks glikemiczny – około 55% – miody wielokwiatowe, wrzosowe i lipowe. Wysoki indeks glikemiczny – powyżej 60% – miody leśne, nektarowo-spadziowych oraz miód gryczany. Pamiętaj o zdrowym rozsądku, w kwestii ilości, jakie zjadasz ? choć miód jest bez wątpienia bardzo zdrowy, to nie oznacza to że możesz go jeść bez ograniczeń! Dla osób zdrowych, apiterapeuci zalecają następujące dziennie spożycie miodu: – dzieci powyżej 1 roku życia – 3- 7 gram dziennie – dzieci do 16 lat 10-50 gram dziennie – dorośli 50-100 gram dziennie łyżka miodu to około 20 gram. Łyżeczka miodu to około 10 gram. Są to dawki terapeutyczne, stosowane jako profilaktyka zdrowia. Jednak miód to nie jedyny dar z ula, który powinien znaleźć się w naszej diecie odchudzającej. Jeśli chcemy użyć produktów pszczelich do odchudzania, to bezkonkurencyjny okazuje się pyłek kwiatowy pszczeli. I to waśnie on jest tym cudownym naturalnym preparatem na odchudzanie, o którym mówiłam ci we wstępie. Co to jest pyłek kwiatowy? Pyłek kwiatowy pszczeli to męskie komórki rozrodcze roślin, zebrane i przetworzone przez pszczoły. Te małe złote kuleczki to jedyny, do tej pory odkryty, naturalny produkt o tak bogatym składzie. Według badań prowadzonych na uniwersytecie jagiellońskim w krakowie pyłek kwiatowy pszczeli zawiera 471 biologicznie czynnych składników odżywczych i co trzeba zaznaczyć, sami badacze podkreślają, że to jeszcze nie wszystko, co udało im się oznaczyć. Obnóża pszczele — jak fachowo nazywa się, pyłek pszczeli — zawdzięczają swój niesamowity skład i właściwości, maksymalnemu skoncentrowaniu składników odżywczych i wzbogaceniu enzymami pszczelimi, a to połączenie jest nieocenione w skutecznym odchudzaniu. To bogactwo substancji odżywczych pozwala na zastąpienie pyłkiem kwiatowym wszystkich syntetycznych suplementów. I jest to zupełnie logiczne jeśli uzmysłowimy sobie, że każdy pyłek to komórka, z której ma powstać nowe życie – roślina. Musi więc zawierać w sobie wszystko co jest do tego potrzebne. Dlaczego pyłek kwiatowy pomaga w odchudzaniu? Właściwości odchudzające pyłku pszczelego polegają na regulacji i poprawie przemiany materii. Pyłek jest niskokaloryczny i wspomaga rozpuszczenia komórek tłuszczonych w ciele. Pomaga zmieniać masie ciała poprzez regulacje pracy układu hormonalnego, co może być szczególnie ważne dla kobiet przechodzących menopauzę lub borykających się z zaburzeniami i problemami hormonalni utrudniających mi im odchudzanie. Jedząc pyłek kwiatowy podczas odchudzania minimalizujesz napady głodu. Dzieje się tak dzięki fenyloalaninie, którą zawiera pyłek. Poczucie sytości zawdzięczamy też dużej zawartości błonnika, który również wspomaga pracę jelit, zapobiega zaparciom oraz biegunkom. Dodatkowo pyłek kwiatowy wspomaga pozyskiwanie tłuszczy z pożywienia, dzięki czemu nie mam ochoty na podjadanie między posiłkami. Obnóża pszczele są produktem wysokobiałkowym. Dodatkowo wspomagają pozyskiwanie białka z pożywienia. Więc będą Ci bardzo przydatne jeśli pracujesz nad sylwetką za pomocą ćwiczeń. Dzięki nim szybciej zobaczysz rezultaty swoich treningów, bo białko to podstawowy budulec mięśni. Nie możemy zapomnieć o tym, ze pyłek wspomaga spalanie kalorii i zapobiega odkładaniu się cukru jako tłuszcze. To zasługa lecytyny zawartej w pyłku. Spożywanie pyłku przed posiłkiem, pozwala zmniejszyć ilość zjadanej porcji, ale przede wszystkim reguluje poziom cukru we krwi. Efekty każdego odchudzania są większe i szybsze gdy pozbędziemy się toksyn i złogów zalegających między innymi w organizmie. Pyłek poprzez wspomaganie i regenerację tkanki wątroby przyśpiesza detoksykacje organizmu nie tylko z toksyn, ale również z kofeiny.
Źródło:
1. https://telegram.me/BioTrendyPOL/670
2. https://t.me/BioTrendyPOL/670