
O mnie
Afrykańskie Mango to wysokoenergetyczny środek spożywczy, który był używany od starożytności przez rdzenne ludy Afryki. Jego łacińska nazwa to Irvingia gabonensis. Drzewo, dorastające do 40 metrów wysokości, charakteryzuje się tym, że jest wiecznie zielone, a jego owoce są jadalne. Pochodzenie tej rośliny to lasy tropikalne Afryki. Jej plony ceni się za walory kulinarne oraz prozdrowotne. Zostało przeprowadzone również wiele badań laboratoryjnych w celu identyfikacji cech, które skrywa Mango Afrykańskie. Środek oparty na ekstrakcie z tej rośliny zyskał nieprawdopodobne zainteresowanie w Ameryce. Nie dziwi więc fakt, iż coraz więcej słyszy się o niej w Europie. Czy jest to cudowny lek na odchudzanie oraz recepta na długie i zdrowe życie? Irvingia gabonensis jest cenionym na świecie źródłem włókna pokarmowego (błonnika). Ten składnik diety powinien gościć na naszym talerzu, jeżeli chcemy się cieszyć dobrze pracującym układem pokarmowym. Jest to spowodowane tym, iż nie jest trawiony przez nasze enzymy trawienne w znacznym procencie. Jego budowa przestrzenna i niezwykłe właściwości chłonięcia wody sprawiają, że błonnik jest naturalnym czyścicielem i wypełniaczem układu pokarmowego. Zapewnia odpowiednią perystaltykę jelit, a także utrzymuje uczucie sytości przez wiele godzin. To dlatego, osoby pragnące zrzucić nadprogramowe kilogramy, powinny się zainteresować Afrykańskim Mango. African Mango, poprzez wysoką ilość włókna pokarmowego, poprawia działanie jelit, przez co usprawnia proces trawienia. Co za tym idzie, metabolizm jest ulepszony, a nasz organizm lepiej utlenia materiały zapasowe, które są zdeponowane w tkance tłuszczowej. Nasiona drzewa African Mango zawierają wysoki poziom kwasów tłuszczowych, które mogą wspierać utrzymanie odpowiedniej wagi w ramach zdrowej diety i programu ćwiczeń. W tym miejscu należy nakreślić skalę problemu, jakim jest otyłość. To największe zagrożenie chorobowe naszych czasów. Przez ostanie 10 lat odsetek ludzi, którzy są uważani za otyłych z medycznego punktu widzenia, wzrósł z 26 do 34 procent. Wielu specjalistów nawołuje do zdrowego trybu życia i odpowiedniego sposobu żywienia. Skład African Mango sprzyja zmniejszeniu masy ciała. Ekstrakt z owoców tego krzewu polepsza metabolizm tłuszczów w ciele. Jest to istotne, ponieważ jedną z przyczyn otyłości jest hiperglicerydemia, czyli zbyt wysoka ilość tłuszczów we krwi. Afrykańskie Mango polepsza również wrażliwość tkanek obwodowych na insulinę, dlatego może poprawić stan zdrowie osób, które zmagają się z cukrzycą. Pierwsza faza badań nad tymi właściwościami African Mango przyniosła na tyle zadowalające wyniki, iż naukowcy sprawdzają ekstrakt z tej rośliny w kolejnych fazach doświadczeń. Ciekawostką jest, że skład African Mango jest wykorzystywany jako czynnik chroniący wątrobę oraz materiał genetyczny w przypadku zatrucia toksynami. Źródło: https://szukaj.interia.pl/internet?q=site%3Ahttps%3A%2F%2Fzywienie.abczdrowie.pl%2Fafrican-mango-wlasciwosci-zastosowanie